top of page

Cilt bakım rutininize neden yağ eklemelisiniz?

Doğal ve faydalı ürünler bulmanın ender olduğu bu çağda, en iyi cilt bakım rutinini elde etmeye yardımcı olabilecek ürün %100 doğal içeriklerden elde edilen yüz yağlarıdır. Yüz yağları cildinizin nefes almasına yardımcı olur. Ayrıca derinlemesine nemlendirdirici etki gösterdikleri için kuru ciltlere oldukça iyi gelir. Tıpkı cildinizde olduğu gibi, cildinizin sağlıklı kalması için yağ bezlerinizin de doğru miktarda neme sahip olması gerekir. Bu yağlar, pek çok kozmetiğin başaramadığını yaparak cildin derinliklerine nüfuz eder ve yağ bezlerinin nemli kalmasına yardımcı olur.


Cildimiz, fazla kurumaya karşı kendini koruyabilmek için doğal yağlar üretir. Ancak yaş aldıkça bu yağların üretimi azalır ve bu da kırışıklıklara neden olur. Bu süreçle başa çıkmak ve yaşlanmayı geciktirmek için günlük cilt bakım rutininizin bir parçası olarak yüz yağlarını dahil edebilirsiniz. Vücudunuzun doğal olarak ürettiği yağın yerini alacak ve kırışıklıkların erken ortaya çıkmasını önleyecektir. Yüz yağları, cildin elastikiyetini korumak için ihtiyaç duyduğunuz tüm antioksidanlar, mineraller ve vitaminler gibi besinleri içerebilir.


Çeşitli yüz yağları mevcuttur ve yağ seçerken doğal içerikli bir ürün seçtiğinizden emin olmak önemlidir. Önce nemlendiriciyi, ardından yüz yağını uygulamalısınız. Bu, yağın bir bariyer oluşturmasına yardımcı olur ve nemlendiricinin nemini cildinize hapseder.


Farklı cilt tipleri için yapılmış yüz yağları vardır. İçlerinde bulunan antioksidanlar ve besinler birçok fayda içerir. Yağlı ve akneye meyilli ciltler için yüz yağı, sivilcelerden kurtulmaya yardımcı olacak antibakteriyel maddelere sahiptir. Kuru ve susuz kalmış ciltler için olanlar ise cildin nemini korumasına yardımcı olur. İltihaplı veya tahriş olmuş cilde sahip olanlar, cildi rahatlattığı için yüz yağının iltihap önleyici özelliklerinden yararlanabilir.


Uzun bir günün ardından, yüz yağını temizleyici olarak kullanarak hızlı bir temizlik ile birlikte cildinizi rahatlatabilirsiniz. Cildinizi tıkayan fazla makyaj ve kirden kurtulmanıza yardımcı olabilir. Kısa sürede tazelenmiş hissedersiniz. Yüzünüzü yıkayın ve kurulayın. Yüzünüzü canlandırmak için birkaç damla yüz yağı ile masaj yapın. Bu rutini takip ederek yaklaşık 2-3 ay içinde yüzünüzdeki değişiklikleri fark edeceksiniz. Cildiniz esneklik kazanacak, canlanmış ve dinamik görünecektir. Böylece erken gelen kırışıklıklar veya donuk cilt için endişelenmenize gerek kalmayacak.


Yüz Yağı Nasıl Kullanılır?

Cildiniz için faydaları en üst düzeye çıkarmak için yüz yağlarını nasıl kullanacağınızı öğrenmek, daha genç ve sağlıklı görünmeye çalışırken atmanız gereken önemli bir adımdır. Hepimiz parlayan ve yumuşak hissettiren bir cilde sahip olmak isteriz, bu yüzden makyaj rutininize veya günlük cilt bakımı rutininize yüz yağını dahil etmek için bazı kolay adımları takip edelim edelim.



  • Aloe Vera Jel ile karıştırın

Yağın faydalarını en üst düzeye çıkarmak için aloe vera jeli ile karıştırın ve dairesel hareketlerle tüm yüzünüze nazikçe masaj yapın. Hem yağın hem de jelin kalitesi artacak ve cildinizdeki değişime anında şahit olacaksınız. Özellikle yağlı ciltler için iyi bir alternatiftir.

  • Nemlendiricinizle karıştırın

Yağı kullandığınız nemlendiricilerden herhangi biriyle karıştırabilirsiniz. Hafif bir nemlendirici kullanırsanız daha etkili olarak cildinizi nemli ve taze tutacaktır.

  • Gece kreminizle karıştırın

Yağın faydalarını en üst düzeye çıkarmak için gece kreminize birkaç damla yağ ekleyebilirsiniz.


Makyaj Rutininize Yüz yağı Eklemek İçin Kolay Adımlar

Yüz yağını makyaj rutininizin bir parçası olarak kullanabilirsiniz. Yağı makyaj yaparken kullanmanın dört yolu vardır:

  1. Yüzünüzü temizledikten ve nemlendirici uyguladıktan sonra, yüzünüze yağ uygulayabilir ve bir astar kullanmadan önce iyice masaj yapabilirsiniz .

  2. Yüz yağını astarınızla (primer) karıştırarak yüzünüzde kullanabilirsiniz .

  3. Eğer astarınızla (primer) birlikte kullanmadıysanız, fondöten uygulamadan önce ve astar uyguladıktan sonra yüzünüze birkaç damla yağ uygulayabilirsiniz .

  4. Üç adımdan herhangi birini yapmadıysanız, birkaç damla yağı fondöteninize karıştırıp yüzünüze uygulayabilirsiniz .


83 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page